Email
Facebook
Bericht ons

Onlangs is op de Los Angeles Auto Show het doek van de nieuwe Mazda3 getrokken! Vorig jaar presenteerde Mazda al de Kai Concept op de Tokyo Motorshow en het publiek viel massaal voor de looks. Die concept car zou een voorbode zijn voor de nieuwe Mazda3 en inderdaad, het uiteindelijke productiemodel lijkt erop als twee druppels water!

 

Zoals gezegd werd de nieuwe Mazda3 onlangs gepresenteerd op de Los Angeles Auto Show. Hij is van onder tot boven helemaal nieuw én blijft dus trouw aan de spectaculaire conceptcar, die ook volgens de KODO-designtaal is gestyled.

Naast de hatchback werd ook de sedanversie voor het eerst getoond. Het is wereldwijd de meeste verkochte uitvoering en ook deze komt naar Nederland.

De nieuwe Mazda3 is nagenoeg even groot als de huidige, maar de voor- en achterwielen staan verder uit elkaar. Ook het interieur is compleet nieuw, met nu een nóg meer op de bestuurder gerichte cockpit. Waarbij de stoel en het stuur meer verstelmogelijkheden hebben gekregen en de pook meer onder handbereik is geplaatst, zodat iedereen nog perfecter z’n plekje kan vinden.

 

Dit is de vierde generatie van de Mazda3 en de voorgaande generaties samen leverden meer dan 6 miljoen verkochte exemplaren op. Deze niéuwe generatie is trouwens meteen het startpunt van een revolutionair motorprincipe. Mazda noemt het SkyActiv-X. Het is een benzinemotor die werkt als een diesel. Alleen bij de koude start en onder volle belasting helpt een bougie mee, voor de rest maakt hij gebruik van compressie-ontsteking. Scheelt brandstof en ook de uitstoot van schadelijke stoffen wordt ermee teruggedrongen. De hyper efficiënte benzinemotor komt volgend jaar en eerst verschijnen een 2 liter benzinemotor en een 1.8 diesel.

 

De nieuwe Mazda3 verwachten we in maart 2019. Echter, Mazda Nederland organiseert binnenkort al de Nederlandse première! Wil jij begin januari als één van de eersten de nieuwe Mazda3 zien? Volg dan de link hieronder en meld je aan.

 

Meer informatie:

Ontdek de nieuwe Mazda3
Mazda

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf