Email
Facebook
Bericht ons

Allard Kalff rijdt met de vernieuwde Hyundai IONIQ Electric. Waar andere merken nog met elektrische modellen moeten komen, is Hyundai al bezig met de vólgende generaties van hun modellen. Hoeveel beter, slimmer en veiliger de nieuwe IONIQ is, zoekt Allard voor je uit.

De Hyundai IONIQ is een bijzonder geval. Het is geen elektrische auto of hybride auto die gebaseerd is op een bestaand model. Nee, toen hij in 2016 verscheen kwam hij als compleet nieuw model meteen met drie soorten aandrijving: hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch.

 

Nu is de IONIQ vernieuwd, en de IONIQ Electric nog het meest. De 100 kW (136 pk) sterke elektromotor wordt gevoed door een verbeterde en efficiënte lithium-ion-polymeerbatterij met een capaciteit van 38,3 kWh. De auto heeft 36% meer batterijcapaciteit gekregen. En dat betekent een actieradius, volgens de nieuwe, meer realistische WLTP-meetmethode, van 311 kilometer en dát betekent dat je minder aan de laadpaal hoeft. Overigens kan deze auto ook aan de snellader en dan is hij in een krap uurtje weer voor 80% vol.

 

Meest in het oog springend zijn de nieuwe voorkant met een andere neus en koplampen en de nieuwe áchterkant met andere lichten, uiteraard zuinige LEDs.

Het interieur is ook vernieuwd, waar het gigantische scherm in het midden nog het meest opvalt. Hier kun je niet alleen twee telefoons tegelijk aan koppelen, maar ook je navigatie zien met actueel weer, verkeer, snelheidscamera’s, vrije parkeerplaatsen en zo gaat de lijst nog wel even verder.

 

De auto kan bovendien gekoppeld worden aan de nieuwe BlueLink App van Hyundai. Hij vertelt je niet alleen waar je auto staat, maar geeft je ook de optie om de auto vooraf te verwarmen of koelen, de actieradius van de accu te checken en te bepalen wanneer je de auto wilt laten laden. De status van je remmen, banden, of je auto wel op slot zit; de app weet het. En jouw locatie van je afspraak stuur je alvast door naar je auto, zodat het instappen en wegrijden is!

Terwijl veel andere merken nog met elektrische auto’s moeten kómen, verbetert Hyundai dus al zijn húidige modellen. Maar het merk gaat door, want de komende 5 jaar gaat Hyundai 35 miljard investeren in duurzame mobiliteit. In 2025 is het doel namelijk om 1,67 miljoen geëlektrificeerde auto’s te bouwen én dik 560.000 volledig elektrische auto’s… per jaar! Verwacht dan ook tegen die tijd meer dan 16 modellen die hier onder vallen.

 

Deze nieuwe IONIQ is één van de modellen die de weg aan het vrijmaken is. Als hybride, met een 1.6-liter benzinemotor met elektrokracht, is hij er vanaf € 26.995,- en als plug-in hybride, met een elektrische actieradius van 66 kilometer, kost hij zo’n € 31.695,-. De volledig elektrische Hyundai IONIQ Electric waar wij mee rijden is er vanaf € 36.995,- of vanaf € 593,- per maand via Private Lease.

 

Meer informatie:
De nieuwe Hyundai IONIQ Electric
Hyundai Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf