Email
Facebook
Bericht ons

In Portugal rijden we met de nieuwe Volkswagen Golf, een levend icoon en ‘benchmark’ voor iedereen in deze klasse. Welke innovaties heeft deze auto aan boord en hoe zorgt Volkswagen ervoor dat zelfs de nieuwste techniek veilig en vertrouwd ‘als een Golf’ aanvoelt? Digitale dashboards, zelfrijdende auto’s en Golfs die andere auto’s kunnen waarschuwen; je ziet het allemaal.

Het is de meest geziene auto op de Nederlandse wegen en al 45 jaar het belangrijkste model van Volkswagen. Na zeven generaties staat de teller wereldwijd op meer dan 35 miljoen verkochte exemplaren.
 

Het interieur bedienen doe je via touch, swipe, slide (bijvoorbeeld voor zonnedak of airco) en je stem. De auto voelt als een smartphoneen is ook als zodanig te personaliseren en da’s eigenlijk een totaal logische ontwikkeling–want ook je smartphone is je persoonlijke vriend.
 

Er zijn meer overeenkomsten met een smartphone, want deze auto is dankzij een ingebouwde simkaart, standaard altijd online! Dat geeft je niet alleen toegang tot allerlei online diensten of een koppeling met jouw telefoon, maar je kunt de auto ook updaten én upgráden!

 

Nog een toekomstbeeld dat nú al standaard in deze auto zit, is Car2X technologie. De auto communiceertdirect met zijn omgeving… dat kunnenwegwerkzaamhedenzijn, hulpdiensten énde auto’s in eenfile. Nog voordat de camera’s en sensoren een gevaar zién, heeft Car2X de opstopping al ontvangen. Hoe meer auto’s Car2X hebben, hoe efficiënter het wordt –en veel verkochte auto’s, kun je wel aan een Golf overlaten.

Een volledig elektrische versie komt er niet, want daar heeft Volkswagen de ID.3 voor. Wel moet de Golf met brandstofmotoren toonaangevend zijn. Zo komt hij er met 5 verschillende hybride aandrijvingen, waaronder mild hybride én plug-in hybride, maar ook diesels met een 17% lagere Co2 uitstoot en een tot 80% lagere stikstofuitstoot.

 

De nieuwe Volkswagem Golf is er vanaf € 25.995 of te Private leasen vanaf € 369 per maand.

 

Meer informatie:
De nieuwe Volkswagen Golf
Volkswagen Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf