Email
Facebook
Bericht ons

Tom Coronel is in Japan voor de Tokyo Motor Show, waar de Japanse automerken uiteraard flink uitpakken. Op de stand van Mazda zien we de compleet nieuwe, volledige elektrische Mazda MX-30.

Met het uiterlijk en de ruimte van een crossover, maar een lichtere accu voor beter rijgedrag en zijn achteruit openende deuren is het een frisse verschijning. Het bereik zal rond de 200 kilometer liggen. Mazda heeft onderzoek gedaan naar wat er nou écht nodig is, waaruit bleek dat zo’n 95% van de mensen aan 200 kilometer genoeg heeft. Met als gevolg niet honderden extra kilo’s aan batterijen, maar een lichtere oplossing zodat de auto beter rijdt. Rightsizing noemt Mazda dat. Binnenin zien en voelen we dat de auto met de toekomst in het achterhoofd is ontworpen, want er worden veel gerecyclede materialen gebruikt, zoals kurk en synthetische bekleding, afkomstig van PET-flessen.

De Mazda MX-30 wordt in augustus verwacht, maar is nu al te bestellen. De First Edition, die extra aangekleed is, is er vanaf € 33.990. Zakelijk rijd je hem al vanaf € 82,- bijtelling in 2020.

 

Meer informatie:
De nieuwe Mazda MX-30
Mazda Nederland
Tokyo Motor Show 2019

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf