Email
Facebook
Bericht ons

Tom Coronel is in Spanje voor de Honda e. De eerste elektrische auto van het merk ziet eruit als een concept car; hij heeft geen handgrepen, geen antenne en geen spiegels. Daarbij heeft hij een interieur gevuld met beeldschermen én is hij tegelijk retro en hightech. Gadgetfreak Tom Coronel zoekt uit of deze stadsauto dé hit van het jaar kan worden.


Bij Honda zit presteren in het bloed, niet alleen met auto’s, maar ook met motorfietsen en boten of grasmaaiers en zelfs vliegtuigen! En stiekem allemaal met het milieu in het achterhoofd. Maar hoewel ze hybride auto’s hebben, is er nog niks volledig elektrisch… tot nu!

 

De Honda e, Honda’s auto-van-de-toekomst, is er eentje die naar het verleden heeft gekeken. Hij doet denken aan de allereerste Honda Civic uit 1972, maar dan in een strak ultra-hightech jasje. Met zwarte panelen voor en achter, met daaráchter camera’s en sensoren verstopt en koplampen die drie functies inéén hebben: dagrijverlichting, richtingaanwijzer en dim-en grootlicht. Samen met de camera’s als buitenspiegels, is het zo een mega-opvallende, stoere en tegelijk aaibare elektrische stadsauto.

Binnen vind je ook die combinatie van retro met hightech. Vanuit een stoel als een loungebank, kijk je uit op een retro dashboard met tegelijk een gigantisch touchscreen scherm, dat je zelf kunt indelen, met in de hoeken het beeld van die camera’s. Lekker opgeruimd en daardoor heb je hier ook meer plek dan auto’s van een klasse groter.

 

De Honda e is vanaf een wit vel papier bedacht als elektrische auto. Met de motor achterin, de accu’s laag in de bodem en een perfecte 50/50 gewichtsverdeling.

 

Ook fijn in de stad is de parkeer assistent. Normaal moet je dan nog zelf gas geven of remmen, terwijl de auto stuurt… Niet in deze Honda. Druk op de knop, en de auto doet met z’n vier camera’s en 12 sensoren de rest! Of de parkeerplaats nu haaks, parallel of diagonaal is.

Met een volle accu heeft de auto een actieradius van een dikke 220 kilometer en omdat de auto de batterijen kan verwarmen of koelen, afhankelijk van de buitentemperatuur, haal je zo het meest uit de accu en z’n levensduur.

 

Opladen kan via Honda’s eigen PowerCharger aan huis, mooi voor ‘s nachts.Hang je hem onderwég ergens aan de snellader, dan is ie in 30 minuten weer voor 80% vol.

De Honda e komt op de markt met een vanafprijs van 35.330 euro. Dan krijg je de “Base” versie met 100 kW / 136 pk sterke elektromotor. De sterkere Honda e Advance, met 113 kW / 154 pk sterke motor is er vanaf 38.330 euro. Voor 2020 zijn beide modellen goed voor 8% bijtelling. Dit voorjaar moet hij in de showrooms staan.

 

Meer informatie:
De Honda e
Honda Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf