Email
Facebook
Bericht ons

We staan niet vaak stil bij onze autobanden, maar ze zijn het enige contact tussen ons en de weg. Iemand die dat maar al te goed weet, is ex-Formule 1 coureur en Cooper Tire ambassadeur David Coulthard. Onlangs was hij in Nederland en die kans lieten we niet aan ons voorbij gaan. Hoe bewust gaan we om met onze banden en wat kúnnen we ervan merken? We horen het van David én diens ex-Red Bull Formule 1 teamgenoot Robert Doornbos!

Bij het van oorsprong Amerikaanse Cooper Tires ligt de focus op het maken van kwaliteitsbanden die goed presteren en duizenden kilometers meegaan. Met meer dan een eeuw in de bandenindustrie weet Cooper dat banden belangrijk zijn.
 

Het begin van Cooper gaat terug tot 1914 in Akron, Ohio, toen twee zwagers John F. Schaefer en Claude E. Hart een bedrijf oprichtten om bandenpleisters, bandencement en bandenreparatiesets te produceren. Schaefer en Hart kochten The Giant Tire & Rubber Company uit Akron, een bandenrenovatiebedrijf, en verhuisden kort daarna naar Findlay, Ohio.
 
In 1926 ontwikkelde Ira J. Cooper de “Cooper Creed”, die het bedrijf concentreerde op het leveren van “goede koopwaar, fair play en een goede overeenkomst”. De visie van Ira J. Cooper zet zich vandaag bij Cooper voort.

 
Cooper’s Global Technical Centre, opgericht in 2014 in Findlay, is een wereldwijd kenniscentrum voor bandenwetenschap en -technologie dat over de hele wereld wordt ingezet. Naast de continue verbetering van hun banden, voert Cooper rigoureuze tests uit in de fabriek in de buurt van San Antonio, Texas.

Veiligheid is de topprioriteit bij Cooper Tires. Bezoek het veiligheidsgedeelte van de website (ENG) voor informatie over het vervangen van banden, rij-tips en het juiste bandenonderhoud.
 

Om jonge chauffeurs veilig te houden, heeft Cooper een nieuwe kenmerkende filantropische zaak aangenomen, genaamd ‘Tread Wisely’. Daarbij werken ze samen met de National Organizations for Youth Safety (NOYS) om cruciale veiligheidsinformatie over de bestuurder en banden te delen met tieners en jonge volwassenen van 15-25 jaar. In het kader van dit programma hebben meer dan 200 Cooper-medewerkers zich aangemeld om direct deel te nemen aan het opleiden van tieners door middel van veiligheidsdemonstraties op scholen en speciale evenementen (voornamelijk in de VS). Bovendien wordt Tread Wisely ondersteund door een sterke inspanning op sociale media en een nieuwe mobiele app, waar we bijvoorbeeld ook coureur Arie Luyendyk, Jr. aan het werk zien.

Ex-Formule 1 en DTM coureur David Coulthard begon zijn carrière ooit op banden van het dochtermerk van Cooper Tires. Vandaag de dag is hij ambassadeur voor de ultra high-performance banden van het merk. Daarbij is hij niet alleen de vertegenwoordiger van het bandenmerk, maar levert ook veel werk als testrijder. Verder kennen we Cooper Tires vooral van het FIA World Rallycross kampioenschap, waar Cooper de banden voor levert.

 

Meer informatie:
Cooper Tires

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf