Email
Facebook
Bericht ons

Tom Coronel heeft een bijzondere verrassing voor JayJay Boske geregeld: de hagelnieuwe Bentley Continental GT Convertible, een auto die stiekem al lang op het droomlijstje van JayJay staat. Hoe is zo’n auto in het echt en blijft de droom overeind nadat je ermee gereden hebt? Wat kost zoiets en is een Bentley kopen überhaupt een haalbare kaart? We nemen een duik in de weelderig snelle wereld van Bentley, in een auto die bol staat van de superlatieven, met achter het stuur twee ‘Bentley Boys’ in wording?

 

De nieuwe Continental GT Convertible heeft een strakke nieuwe vormgeving en een langere wielbasis dan zijn voorganger. Dit draagt niet alleen bij aan het gestroomlijnde uiterlijk, maar heeft de ingenieurs ook in staat gesteld de motor boven de vooras te plaatsen en daardoor de gewichtsverdeling en rijeigenschappen van de auto te verbeteren.

Door de kortere overhang en de lage, brede vorm is de auto een indrukwekkende verschijning op de weg, met een overvloed aan handgemaakte details op het exterieur die de aandacht trekken. Van welke kant je hem ook bekijkt, de Continental GT Convertible maakt een magnifieke indruk, van de op kristal geïnspireerde led-matrixkoplampen tot de robijnrode led-achterlichten.

 

Binnenin strekt een ring van hout zich via het dashboard uit tot in de deuren en omringt de bestuurder en de voorpassagier met een sfeer van ruimtelijkheid. Het interieur is een afspiegeling van het exterieurdesign en sluit daar naadloos op aan wanneer het dak wordt ingeklapt.

Voor de afwerking van de kap kan gekozen worden uit zeven materialen, waaronder het opvallende nieuwe Tweed. Nog eens acht opties zijn beschikbaar voor de binnenvoering van het dak, dat zo goed geïsoleerd is dat je haast zou vergeten dat je in een convertible zit als het gesloten is. Wanneer het dak wordt ingeklapt, ligt het zeer laag tegen de carrosserie aan dankzij een ingenieus nieuw sluitmechanisme. Het resultaat is een zeer gestroomlijnd uiterlijk.

 

De nieuwe Continental GT Convertible wordt aangedreven door Bentley’s nieuwste 6,0 W12-motor. Dankzij een versnellingsbak met dubbele koppeling en 8 versnellingen kunt u soepel en efficiënt schakelen, of u nu rustig door de stad rijdt of accelereert op de snelweg. Vanuit stilstand trekt de Continental GT Convertible in 3,7 seconden op tot 100 km/h; de topsnelheid bedraagt 333 km/h. Mocht het weer ineens omslaan, dan kunt u het dak tot een snelheid van 50 km/u onder het rijden openen en sluiten.

 

Net als alle andere auto’s die in de Engelse fabriek van Bentley worden gebouwd, wordt de nieuwe Continental GT Convertible met de hand vervaardigd. Dat betekent dat de details en afwerking van de auto helemaal naar wens gemaakt kunnen worden, van het exterieur tot en met de lak, het leder en het stikwerk in het interieur.

 

Meer informatie:

Bentley Continental GT Convertible

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf