Email
Facebook
Bericht ons

Deze week in Autowereld krijg je een blik achter de schermen. Hoe ziet een dag in het leven van een autojournalist eruit? Daar komen we achter wanneer Allard Kalff naar Stuttgart afreist om een gloednieuwe en eigenlijk heel bijzondere auto te ontdekken… maar welke auto? Allard weet alleen dat het om een nieuwe elektrische Mercedes-Benz gaat. Wat daar nou zo bijzonder aan is, zoekt Allard voor je uit.

 

En we blijven in Duitsland voor misschien wel het grootste moment in de huidige autohistorie. Andreas Pol is in Zwickau, in het Oosten van Duitsland, voor een bijzonder bezoek. Volkswagen kennen we van iconische game-changers als de Kever en de Golf… en het lijkt erop dat daar misschien nóg een revolutionair model bij komt. Andreas krijgt een rondleiding door de fabriek waar eerst Volkswagen Golfs werden gebouwd, maar waar straks alleen nog maar elektrische modellen worden gemaakt. En de allereerste van die volledig elektrische modellen is de Volkswagen ID.3 – een elektrische auto, van Volkswagen, en bedoeld voor het grote publiek, net zoals de Kever en de Golf dat waren en zijn. Een mijlpaal voor het merk… maar ook voor de rest van de wereld? Andreas gaat op onderzoek uit.

 

Tijdens de Gamma Racing Day staat het TT Circuit van Assen bol van de autosport, met als hoogtepunt een Formule 1-demo. Maar daarnaast vinden er een hoop races van een hoop verschillende raceklassen plaats, waaronder die van de misschien wel leukste en spannendste raceklasse van de Benelux; de Mazda MX-5 Cup. Afgelopen seizoen heeft Allard ons al laten zien hoe de bouw van de Mazda MX-5 Cupracer tot stand kwam; ditmaal neemt hij zélf plaats achter het stuur. Cupracen in zijn puurste vorm… kan Allard nog een potje breken?

 

Klassiekerexpert Nico Aaldering heeft een Gallery vol met de meest fraaie en perfecte klassiekers, youngtimers, motorfietsen en sportwagens, maar… wist je dat Nico nog een ándere grote liefde heeft? Zijn guilty pleasure is iets wat eveneens prachtig, bijzonder én zeer kostbaar is. Maar waarom vinden we hem dan op een autosloperij, lopend tussen allerlei bekende en minder bekende roestbakken? Nico legt het je allemaal uit.

 

Meer informatie:
Elektrisch rijden volgens Volkswagen
De wereld van Mercedes-Benz EQ
De Mazda MX-5 Cup
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf