Email
Facebook
Bericht ons

Deze aflevering is Autowereld opnieuw gewijd aan de leukste en meest bijzondere innovaties.

Tom Coronel bezoekt een Audi-fabriek in Brussel die volledig CO2-neutraal is en waar op een ultra hightech manier uitsluitend elektrische auto’s worden gebouwd. Hoe komt een Audi e-tron tot stand, waarin verschilt de bouw van zo’n auto t.o.v een ‘normale’ brandstofauto en hoe is deze fabriek CO2-neutraal gemaakt? Tom gaat voor je op zoek naar de antwoorden.

Motorrijden met een autorijbewijs, het kan met een Piaggio MP3. Deze driewielige motor heeft een innovatief kantelsysteem waardoor je wél ‘plat’ door de bocht kunt, terwijl de motor stabiel rechtop blijft staan als je stilstaat of wilt manoeuvreren. Allard Kalff gaat op pad met de allernieuwste, die zelfs achteruit kan rijden! Is deze Piaggio de oplossing voor het fileprobleem?

In Portugal rijden we met de nieuwe Volkswagen Golf, een levend icoon en ‘benchmark’ voor iedereen in deze klasse. Welke innovaties heeft deze auto aan boord en hoe zorgt Volkswagen ervoor dat zelfs de nieuwste techniek veilig en vertrouwd ‘als een Golf’ aanvoelt? Digitale dashboards, zelfrijdende auto’s en Golfs die andere auto’s kunnen waarschuwen; je ziet het allemaal.

Klassiekerexpert Nico Aaldering is ook van de partij met een Bristol vol gezellige eigenaardigheden. Waarom heeft deze chique Britse auto een trektouwtje midden in het plafond? Waarom heeft de auto geen handgrepen en wat doe je als de motorkap alleen aan de rechterkant opengaat? Nico laat het je allemaal zien!

 

Meer informatie:
De Piaggio MP3
De nieuwe Volkswagen Golf
De Audi e-tron
Gallery Aaldering

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf