Email
Facebook
Bericht ons

Net als vorige week is Autowereld in Oostenrijk voor de jaarlijkse Autowereld Winterspecial. Met de nieuwste en leukste auto’s trekken we naar de Alpen om te zien hoe ze het doen ín en op weg náár de sneeuw.

Tom Coronel en Andreas Pol leggen vijf auto’s langs de meetlat en het feestterrein is het Kaunertal in Zuid-Tirol, een gebied met een prachtige bergweg die jou tot halverwege de piste brengt, terwijl je bossen, haarspeldbochten, stuwmeren en sneeuwmuren passeert.

Vorige week zag je de Nissan Qashqai, Hyundai Kona Hybrid en Mercedes-Benz E-klasse All Terrain. Deze keer rijden we met de Mazda CX-30 en Volvo V60 Cross Country. Verder alles over rijden in winterse omstandigheden, dakkoffers, all-season banden én de typisch Oostenrijkse cultuur – dat is de Autowereld Winterspecial!

Vorig jaar had Autowereld de Mazda CX-3 meegenomen naar Oostenrijk en het jaar daarvoor de CX-5. Nu rijden we een model dat er tussenin valt. De CX-4? Nee, z’n naam is CX-30 en hij kenmerkt zich door een strak, minimalistisch uiterlijk en interieur, bovengemiddeld sportieve rij-eigenschappen én de revolutionaire Skyactiv-X motor. De Kaunertaler Gletscherstrasse is de ideale weg om al deze ingrediënten eens fijn uit te proberen.

Volvo heeft ‘de avontuurlijke stationwagon’ in zijn eentje groot gemaakt, dankzij hun Cross-Country modellen. Wij hebben de nieuwste telg meegenomen naar Oostenrijk; de V60 Cross Country – uiteraard met vierwielaandrijving, een extra dik uiterlijk én extra bodemvrijheid. Hoe is zo’n auto óp en op weg náár de wintersport? En hoe zorgen alle veiligheidssystemen aan boord óók voor een uiterst ontspannen reis? Tom en Andreas zoeken het uit.

In de Oostenrijkse sneeuw rijdt iedereen op winterbanden, maar in Nederland zijn de winters veel minder koud en glad. Nu bestaat er ook nog zoiets als een all-season band. Kan dat wat zijn voor de Hollandse winters? En wat zijn de plussen en minnen van zo’n band? Andreas gaat het eens uitzoeken bij een Vakgarage. Kun je met een all-season band ook naar de wintersport? En wanneer niet? Andreas gaat op zoek naar de antwoorden!

Een auto met een skibox op het dak is een bekend plaatje tijdens de wintersport, maar net zoals de ontwikkeling van auto’s niet stilstaat, zo geldt dat voor ook dakkoffers. Aangezien de Autowereld-crew erg veel spullen mee moet nemen naar Oostenrijk, heeft het team een beroep gedaan op de nieuwe Hapro dakkoffer, die makkelijker en handiger te bedienen en te plaatsen zou moeten zijn, dan ooit. De Winterspecial is het ideale moment om dát uit te zoeken.

 

Meer informatie:
De Volvo V60 Cross Country
De Mazda CX-30
Vakgarage
Hapro Dakkoffers
Hotel Weisseespitze

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf