Email
Facebook
Bericht ons

Dat de opkomst van elektrische auto’s niet meer te stoppen is, lijkt wel duidelijk. Steeds meer merken komen met uitstootvrije modellen en nadat Tesla de autowereld wakker schudde, komen de gevestigde merken nu ook met serieuze elektrische auto’s. Zo rijdt Allard met de nieuwe Audi e-tron. De auto, die qua formaat tussen een Q5 en Q7 in zit, moet de volgende stap zijn naar een uitstootvrije toekomst. Audi staat onder andere bekend om zijn indrukwekkende interieurs en innovaties en deze e-tron is daarop geen uitzondering. Als eerste productie-auto in Nederland kun je hem bijvoorbeeld krijgen met camera’s in plaats van buitenspiegels. Het scheelt luchtweerstand en heeft extra mogelijkheden om perfect zicht te krijgen. Heeft de e-tron het in zich om de concurrentie weg te blazen?

 

De Audi e-tron heeft een actieradius tot 417 kilometer. Bij een snellaadpunt kan hij in 30 minuten tot 80% geladen worden. Hij heeft twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie vierwielaandrijving van quattro. Hiermee mag de auto maar liefst 1800 kilogram trekken. Het vermogen van 265 kW (of 360 pk) zorgt voor een erg vlotte acceleratie.

 

Dat de e-tron een belangrijke auto voor Audi is, blijkt wel uit de ontwikkelingen achter de schermen. Zo is er ook een prototype van een e-tron Sportback en een concept van de e-tron GT. En misschien nog concreter: de concept van de Audi Q4 e-tron, die eind 2020 als productiemodel moet verschijnen.

 

De Audi e-tron is er vanaf € 84.100,00 en is te leasen vanaf € 1.075,- (exclusief BTW en exclusief laadkosten).

 

Meer informatie:

Audi e-tron

Audi Nederland

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf