Email
Facebook
Bericht ons

We staan voor misschien wel het grootste moment in de huidige autohistorie. Andreas Pol is in Zwickau, in het Oosten van Duitsland, voor een bijzonder bezoek. Volkswagen kennen we van iconische game-changers als de Kever en de Golf. en het lijkt erop dat daar misschien nóg een revolutionair model bij komt. Andreas krijgt een rondleiding door de fabriek waar eerst Volkswagen Golfs werden gebouwd, maar waar straks alleen nog maar elektrische modellen worden gemaakt. En de allereerste van die volledig elektrische modellen is de Volkswagen ID.3 – een elektrische auto, van Volkswagen, en bedoeld voor het grote publiek, net zoals de Kever en de Golf dat waren en zijn. Een mijlpaal voor het merk. maar ook voor de rest van de wereld? Andreas gaat op onderzoek uit.

 

We moeten nog wel even wachten op de ID.3, maar als eerste komt de ID.3 1st naar Nederland. Deze limited edition heeft de 58 kWh accu die je een comfortabele actieradius geeft van zo’n 420 km. Die ID.3 1st is herkenbaar aan de badges, opvallende Play/Pauze pedalen en een extra rijke uitrusting. Navigatie, digitale radio, 18 inch velgen en verwarmbare voorstoelen zijn op alle drie uitvoeringen standaard. De verwachte vanafprijs voor de ID.3 1st ligt onder de € 40.000.

Na de ID.3 1st, die in de tweede helft van 2020 moet verschijnen, volgt de complete line-up van de ID.3. Die begint bij de instapversie met 330 km actieradius. Die krijgt in Duitsland een vanafprijs van minder dan € 30.000. Daarboven vind je de versie met 58 kWh en 420 km actieradius, dezelfde accu als in de ID.3 1st. Verwacht een Nederlandse prijs van minder dan € 36.000. Het topmodel van de ID.3 krijgt 550 km actieradius; de prijs daarvan is nog niet bekend. Maar dat de auto populair is, blijkt wel; alle beschikbare plekken voor de ID.3 1st zijn al gevuld. Mocht je nou toch interesse hebben, schrijf je dan in voor de wachtlijst.
Meer informatie:
De Volkswagen ID.3
Elektrisch rijden volgens Volkswagen

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf