Email
Facebook
Bericht ons

In de Oostenrijkse sneeuw rijdt iedereen op winterbanden, maar in Nederland zijn de winters veel minder koud en glad. Nu bestaat er ook nog zoiets als een all-season band. Kan dat wat zijn voor de Hollandse winters? En wat zijn de plussen en minnen van zo’n band? Andreas gaat het eens uitzoeken bij een Vakgarage. Kun je met een all-season band ook naar de wintersport? En wanneer niet? Andreas gaat op zoek naar de antwoorden!

Een Vierseizoenenband in Nederland? Is dat een goed idee? Dat ligt eraan wat je zelf een prettig idee vindt.
Het verschil tussen een zomer-, winter- en vierseizoenenband zit hem uiteraard in de rubbersamenstelling en het profiel. De vierseizoenenband is de gulden middenweg, waarmee je meer grip onder natte en gladde omstandigheden hebt dan de zomerband. Een bijkomend voordeel is dat je het hele jaar op de vierseizonenband kan rijden, en dus niet hoeft te wisselen tussen zomer- en winterbanden. En dus ook geen extra set banden en velgen nodig hebt en ze ook niet hoeft te bewaren.

 

Ga je echt door dikke pakken sneeuw (bijvoorbeeld naar de wintersport), dan is een winterband uiteraard wel aan te raden, want die is daar écht voor gemaakt. Ben je een sportieve rijder, die veel vraagt van zijn banden, dan is een zomerband de betere keus… zeker in erg warme omstandigheden, reageert een all-seasonband trager op je stuur en is de remweg langer.
 

Een winterband is in Nederland niet verplicht, maar in sommige landen wél (of moet je althans je auto uitrusten voor winterse omstandigheden). Voldoet een all-seasonband dan? Vaak wel. Let er goed op dat je een kwalitatief goede all-seasonband hebt en ook het 3-peak mountain symbool met sneeuwvlokje; dat betekent dat de band ook remtesten op sneeuw en ijs heeft gehad.

Een All-Season band is in de winter niet zo goed als een winterband en in de zómer is hij niet zo goed als een zomerband… maar hij is wél beter dan een zomerband in de winter en een winterband in de zomer!

 

Meer informatie:
Vakgarage

Copyright © 2024 RTL Autowereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf